У військовослужбовців може виникати багато питань, для розв’язання яких потрібна допомога юристів. Таку допомогу можна отримати від системи безоплатної правничої допомоги.
Юристи системи зазначають, що військовослужбовці та ветерани – одна з найбільших категорій громадян, які звертаються по безоплатну правничу допомогу. Минулого року від цієї категорії клієнтів надійшло більш ніж 24 тисячі звернень.
Військовослужбовці можуть звернутися до системи БПД по консультації, роз’яснення, допомогу у складенні документів, крім документів для звернення до суду.
Учасники бойових дій мають право також на безоплатну допомогу зі зверненням до суду — представництво інтересів у суді, складення документів для звернення до суду юристом чи адвокатом.

З якими питаннями звертаються
Питання, з якими звертаються до системи БПД військовослужбовці та ветерани війни, різні, серед них такі: порядок користування своїми правами, оскарження дій чи бездіяльності військової частини, органів влади, оформлення чи перерахунку пенсії, інших соціальних виплат та пільг, розв’язання сімейних питань: аліментів, розлучення, спадщини тощо.

Історії захисту прав та інтересів ветеранів війни та членів їхніх родин — у збірці: bit.ly/3NPOPJh

Як звернутися до системи БПД
https://legalaid.gov.ua/kliyentam/yak-otrymaty-bpd/