Буккросинг – відпускання книг на волю. Кожен охочий може залишити книгу в буккросинг- зоні або в громадському місці, аби випадкова людина могла забрати книгу, прочитати та передати незнайомцю.
Буккросинг виник у США 7 квітня 2001 року. Першим буккросером став засновник сайту книжкових подорожей Рон Хорнбекер. Він залишив декілька книг із записками у громадських місцях. У записках Рон прохав нових власників відзначитися на сайті подорожей книги, а після прочитання передати книгу далі. Ідея сподобалася людям, і одразу ж отримала величезну популярність. Вже за рік «бібліотека мандрівних книг» поповнювалася на 300 книг щоденно. Сьогодні кількість буккросерів та книг, що взяли участь у такому обміні, становлять мільйони.
У ЦНАП м. Дніпра людина проводить від 15 хвилин до 3 годин, залежно від складності отримуваної послуги та навантаження на ЦНАП м. Дніпра. Пропонуємо не гаяти час і провести очікування приємно та з користю, за читанням однієї з-поміж книг нашої книжкової полички.
Якщо вдома є книги, які ви вже прочитали і можете поділитися з іншими – залишайте їх на поличці. Ми обов’язково поставимо на них штамп, аби не загубилися. Долучайтесь до соціальних ініціатив державних структур!