З 29.06.2022 реєстраційний офіс  БФ «Право на захист» починає свою роботу за новою адресою:

м. Дніпро, вулиця Старокозацька, 38

За наступним графіком понеділок – п’ятниця з 09.00 до 18.00.

Офіс за адресою м. Дніпро, вул. Марії Кюрі 5 (ТЦ НеоПлаза, 2-й поверх, приміщення Центру надання адміністративних послуг) припиняє свою роботу та приймати людей на реєстрацію більше не буде.

Волонтери проводять реєстрацію на отримання матеріальної допомоги лише при наявності критеріїв уразливості:

  • внутрішньо переміщені особи (ВПО) та, яківідноситимуться до однієї чи декількох з цих категорій:

✅домогосподарство, яке ведеться однією особою («неповні сім’ї») з 2 або більше дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (старше 60 років);

✅особи похилого віку (старше 60 років), які є головами домогосподарства (тобто, домогосподарство ведеться однієї/кількома особами похилого віку або особою похилого віку з одним чи кількома дітьми віком до 18 років);

✅домогосподарство з однією або кількома особами з особливими потребами;

✅прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (документально підтверджені).

☝️Під час реєстрації повинні бути присутні всі члени домогосподарства.

👉Для домогосподарств, членами яких є маломобільні люди, які не можуть прибути до пункту реєстрації, допускається реєстрація за оригіналами документів –  за умови надання медичної довідки, що підтверджує стан таких членів домогосподарства.

* Інформація, яку необхідно буде надати:

🔹ПІБ згідно з ідентифікаційним документом;

🔹місце та дата народження, номер телефону тощо;

🔹ідентифікаційний номер (необхідний для виплати допомоги);

🔹свідоцтво про народження дітей;

🔹номер банківської картки (необхідний для виплати допомоги).

Також важливо наявність документів, що підтверджують відношення до відповідної категорії за критеріями уразливості.

💵Як нараховуватиметься допомога?

Вся сума відразу за 3 місяці буде перерахована одному члену домогосподарства одним з таких шляхів:

🔸Шляхом переказу на банківський рахунок через фінансову установу Rapyd. Відповідні реквізити будуть занотовані протягом реєстрації (чи IBAN код). Ви отримаєте таке sms-повідомлення про зарахування коштів.

🔸Через Укрпошту для тих сімей, які не мають банківського рахунку, або дані щодо банківського рахунку були введені невірно. Перелік відділень Укрпошти буде надано після реєстрації. Для отримання платежу цій особі необхідно прийти до відділення Укрпошти та пред’явити оригінал документа, що посвідчує особу;

‼️ВАЖЛИВО!

❗️Ті ВПО, які вже надали свої дані для включення у програму грошової допомоги від УВКБ ООН, отримають свої виплати за умови, що вони не отримували багатоцільову грошову допомогу від іншої організації.

❗️Якщо ви вже отримали допомогу від інших організацій, таких як, наприклад, Всесвітня продовольча програма (ВПП) або Міжнародна організація з міграції (МОМ), ви не зможете отримати грошову допомогу від УВКБ ООН. Такий підхід застосований для того, щоб ми мали змогу забезпечити допомогою тих, хто її взагалі не отримував. Зокрема, якщо члени вашої родини вже скористалася можливістю отримати виплати, ви також не матимете права на допомогу від ООН.

✍️УВКБ ООН та інші організації, що надають грошову допомогу, перевіряють списки ВПО, які були включені у програму, дотримуючись принципів захисту персональних даних та конфіденційності аби переконатися, що бенефіціари отримують допомогу лише від однієї організації. Ця перевірка списків сприятиме тому, що більша кількість ВПО отримає одноразову грошову допомогу та надасть можливість уникнути дублювання у її наданні.