З 16 березня у громадян з’явилась можливість подачі декларації про готовність об’єкта до експлуатації у будь-який зручний час 24 години на добу 7 днів на тиждень через мережу Інтернет.

Електронні послуги вже доступні через портал Держархбудінспекції e-dabi.gov.ua та мають автоматичну перевірку з підказками, що максимально мінімізує ризик допущення помилок при їх заповненні. Результат надання електронної послуги направляється суб’єкту звернення також в електронній формі.

Крім того, якщо декларація про готовність об’єкта до експлуатації була подана в паперовому вигляді до ЦНАП м. Дніпра, то відтепер маєте можливість отримати результат в особистому кабінеті Регіонального віртуального офісу електронних адміністративних послуг Дніпропетровської області.

Такі нововведення дозволять заощадити час, фінансові ресурси та максимально мінімізують ризики будь-яких можливих зловживань.

Важливим кроком стало налагодження взаємодії між реєстрами ДАБІ та Мінюсту, завдяки якому від громадянина не вимагатимуть надавати державному реєстратору документи про введення об’єкта в експлуатацію в паперовому вигляді, адже реєстратор матиме змогу отримати їх автоматично в режимі он-лайн з єдиного реєстру Держархбудінспекції.

На сьогодні вже впроваджено 7 електронних адміністративних послуг у будівництві:

  • повідомлення про початок виконання підготовчих робіт;
  • декларація про початок виконання підготовчих робіт;
  • повідомлення про початок будівельних робіт;
  • декларація про початок будівельних робіт;
  • подання документів для отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з будівництва;
  • внесення змін до переліку видів робіт провадження господарської діяльності з будівництва;
  • декларація про готовність об’єкта до експлуатації.