Зміни в законодавстві, які стосуються, зокрема, порядку  призначення житлової субсидії.

Для призначення житлової субсидії особа подає до органу соціального захисту населення заяву про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі та декларацію про доходи в витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, за встановленими формами.

З 1 січня 2021 р. Заяви з необхідними документами приймаються від громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних держадміністрацій лише у разі надсилання їх поштою або в електронній формі (через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики, інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування або Єдиний державний веб-портал електронних послуг).

Заяви з необхідними документами також приймаються уповноваженими посадовими особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади, які передають їх протягом трьох робочих днів з дати їх надходження відповідному структурному підрозділу з питань соціального захисту населення.

До 1 березня 2021 р. посадова особа виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади, яка приймає заяву з необхідними документами, за наявності технічної можливості реєструє заяву і формує електронну справу і не пізніше наступного робочого дня надсилає електронну справу відповідному структурному підрозділу з питань соціального захисту населення.

З 1 березня 2021 р. заяви з необхідними документами приймаються посадовими особами виконавчих органів сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади виключно з формуванням електронної справи.