У Дніпрі відбулись регіональні змагання VII Всеукраїнської спартакіади серед потерпілих на виробництві “Сила Духу”.

Шість років тому, Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України було ініційовано та започатковано проведення Всеукраїнської спартакіади серед потерпілих на виробництві “Сила духу”.  Й 2019 рік не став виключенням. Управлінням виконавчої дирекції Фонду у Дніпропетровській області, під головуванням начальника Бориса Мазура 11 червня на базі спорткомплексу Придніпровської державної академії будівництва та архітектури були проведені регіональні відбірні змагання, участь в яких прийняли 10 команд з 17 відділень управління, а саме: команда Павлоградського відділення управління, команда Петропавлівського відділення управління, команда Кам’янського відділення, команда Марганецького відділення,  команда Першотравенського міського відділення, команда Тернівського міського  відділення,  збірна команда Дніпровського та Новомосковського відділень, збірна команда Жовтоводського та Криворізького відділень, збірна команда Покровського міського та Нікопольського відділень, збірна команда Васильківського, Покровського, Синельниківського, Верхньодніпровського та Петриківського відділень управління.

Кращі із кращих приїхали позмагатись з 6 видів спорту – армспорту, бомбаскету, гірьового спорту, дартсу, настільного тенісу та шахів.

Відкрив змагання та звернувся до учасників начальник управління Борис Мазур: «Шановні учасники спартакіади!  Дорогі друзі! Прийміть щирі вітання з нагоди відкриття обласних змагань VІІ Всеукраїнської спартакіади серед потерпілих на виробництві «Сила духу».

Проведення таких заходів служить не тільки укріпленню здоров’я потеплілих, але й надає  можливості учасникам заявити про свою активну життєву позицію. Й тому шостий рік  поспіль проходять змагання  серед людей праці, які отримали травму або професійне захворювання на виробництві. Для кожного з вас це великий шанс доторкнутися до мрії, адже перемагати і переборювати – одвічні прагнення людського поступу, адже ваше  життя – це символ сили, величі духу і мужності.

Щиро зичу усім вам виявити під час спортивних баталій свої найкращі фізичні та моральні якості, отримати гідні результати та, звичайно ж, стати володарями бажаних призових місць, що нададуть право увійти до складу команди, яка представлятиме нашу область у фіналі спартакіади. Найміцнішого вам здоров’я, наполегливості у втіленні задумів та нових перемог!»

Також, з побажаннями перемоги та усього найкращого до присутніх звернулись: у вітальних листах – в.о. директора Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Сергій Нестеров, голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко, голова федерації профспілок Дніпропетровщини Віталій Дубіль та колеги з інших управлінь виконавчої дирекції Фонду. Особисто  побажали спортсменам перемоги  ректор Придніпровської державної академії будівництві та архітектури Микола Савицький,  член правління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Микола Житник , голова первинної профспілкової організації незалежної профспілки інвалідів праці відділення виконавчої дирекції Фонду в місті Тернівка Віктор Кліщенко, голова Дніпропетровської обласної організації Фізкультурно-Спортивного Товариства «Спартак» Вікторія Орєшина та інші запрошені на спортивне свято гості.

Усі спортсмени виявили неабиякі лідерські якості та жагу до перемоги. Незважаючи на складну життєву ситуацію, у яку потрапили учасники внаслідок трудового каліцтва або професійного захворювання, вони не втратили оптимізму, віри у життя і найкращу долю для себе особисто та України у цілому.

Атмосфера була щирою, дружньою, сповненою взаємною підтримкою та жартами.

На завершення змагального дня, стомлені боротьбою, але сповнені позитивних емоцій, учасники зібрались у залі для визначення найкращих та нагородження переможців. Але ж усі ми знаємо, що ці люди –вже переможці, переможці складних життєвих обставин, люди сильні духом.

Золотими переможцями обласних змагань VІІ Всеукраїнської спартакіади «Сила духу» стали:

У змаганнях з дартсу – Валентина Скворцова з міста Першотравенськ , Микола Ярошенко   з Павлограду та   Юрій Матейчук  зміста Жовті Води З бомбаскету – Юркіна Людмила з смт Петропавлівка,  Жанетта Криницьказ Нікополя та Максим  Качко з міста Марганець. Найкращим у змаганнях з шахів став  Олександр Березка з Жовтих Вод, з армспорту – Микола Тараненко з Новомосковська. З гирьового спорту неперевершеними виявились  Юрій  Деніченко та Григорій Лобачов з Павлограду і Олександр Мерцалов   з міста Тернівка . З настільного тенісу – Тамара Кулинич з Кам’янського та  Валерій Кузьмин з міста Павлоград.

За підсумками змагань у загальнокомандному заліку команда відділення з міста Павлоград, продемонструвавши неабияку майстерність і тягу до перемоги, стала переможцем спартакіади і посіла І місце , срібло  виборола збірна команда Криворізького та Жовтоводського відділень, а бронзовим призером змагань стала команда Тернівського відділення

«Ось і завершились регіональні  відбірні змагання VІІ Всеукраїнської спартакіади серед потерпілих на виробництві «Сила духу», відлунали фанфари на честь учасників команд та  переможців, які візьмуть участь у фінальному етапі спартакіади у місті Ужгород у вересні цього року

 Щиро бажаю, щоб вогонь боротьби, який зараз ще горить в очах кожного з вас, не згасав та надихав на  нові звершення! Від  усього серця хочу побажати вам міцного здоров’я, миру та злагоди вашим родинам, а також достойно представити Дніпропетровщину на Всеукраїнських змаганнях!» – звернувся до учасників начальник управління Борис Мазур.