Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області інформує про проведену роботу в напрямку перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності застрахованим особам закладами охорони здоров’я Дніпропетровської області у І кварталі 2019 року.

    За аналітичними даними фахівцями відділу перевірки листків непрацездатності проведено 14 планових перевірок медичних закладів та 16 позапланових (на запити страхувальників, органів правопорядку тощо). Розглянуто звернень, у тому числі направлено листів до підприємств, установ, організацій щодо аналізу рівня захворюваності по регіонах області – 374. З приводу видачі фіктивних листків непрацездатності розглянуто та направлено звернень до правоохоронних органів – 5.

   Також фахівцями управління проведено 12 семінарських занять та навчань у закладах охорони здоров’я з питань, що стосуються додержання чинного законодавства у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування та експертизи тимчасової непрацездатності при видачі листків непрацездатності.

    За ініціативою управління проведено розширену нараду в департаменті охорони здоров’я населення Дніпропетровської міської ради з головами лікарсько-консультативних комісій та головними лікарями медичних закладів міста Дніпро з питань, що стосуються сумісної роботи в напрямку профілактики та зниження захворюваності працюючого населення.  

   Середній показник тимчасової непрацездатності по страхувальниках Дніпропетровської області за І квартал 2019 року склав 102 дні на 100 працюючих.

   Основними причинами росту показника тимчасової непрацездатності в окремих регіонах області, а саме: в Павлоградському, Першотравенському, Тернівському, Нікопольському та Дніпропетровському районах, стало зростання кількості невиробничих травм, професійних захворювань та тривалохворіючих осіб з приводу загального захворювання, які невчасно звернулись за медичною допомогою та отримали ускладнення або звернулися з приводу важких захворювань, які самі по собі мають тривалий курс відновлення (наприклад: інфаркти, інсульти, онкологічні захворювання, туберкульоз та інше). Тому важливим напрямком роботи Фонду є забезпечення медичними та соціальними послугами застрахованих та потерпілих на виробництві осіб, а саме: реабілітаційним та санаторно-курортним лікуванням працездатного населення, як завершального етапу відновленого лікування після стаціонару, та профілактичними заходами, спрямованими на регресування ознак інвалідізації осіб, які отримали трудове каліцтво або професійне захворювання.

Пропонуємо скористатися можливістю отримати медико-соціальні послуги за рахунок коштів Фонду соціального страхування України для відновлення свого здоров’я.

Детальна інформація за напрямками роботи управління Фонду розміщена на офіційному веб-сайті: www.fse.gov.ua.

Управління виконавчої дирекції 
Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області