Збільшення суми щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей з 01 березня 2019 року.

Уряд України прийняв рішення про перерахування розміру щомісячних страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та особам, які мають право на страхові виплати в разі смерті потерпілого.

Постанова Кабінету Міністрів України від 20.02.2019 № 160 «Про перерахування розміру щомісячних страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та особам, які мають право на страхові виплати в разі смерті потерпілого» розроблена на виконання Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та спрямована на посилення соціального захисту потерпілих на виробництві та членів їх сімей.

З 1 березня 2019 року затверджено коефіцієнт перерахунку щомісячних страхових виплат у розмірі 1,05 із урахуванням фінансових можливостей бюджету Фонду соціального страхування України.

Це дозволить провести перерахунок та збільшити розмір щомісячних страхових виплат з 1 березня 2019 року більше 37 тис. потерпілим на виробництві та членів їх сімей в Дніпропетровській області.

Всі перерахунки  здійснюються в автоматичному режимі без надання будь-яких додаткових документів потерпілими на виробництві та членами їх сімей.